Χωρίς αλλαγή μέχρι το τέλος Δεκέμβρη-Αλλάζει μερικώς πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου!!

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Χωρίς αλλαγή μέχρι το τέλος Δεκέμβρη-Αλλάζει μερικώς πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου!!

Χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου και συνεχίζουμε με υψηλές πιέσεις λόγω αντικυκλώνων στην περιοχή μας με τις θερμοκρασίες επίσης να παραμένουν υψηλές για τη εποχή, πάνω της κανονικής ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Επίσης δεν αναμένεται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να μας επηρεάσει ατμοσφαιρική διαταραχή και έτσι δεν φαίνονται βροχές.

Αλλάζει όμως μερικώς την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου με κάποιες τοπικές βροχές με την θερμοκρασία να είναι με μικρά σκαμπανεβάσματα παραμένοντας όμως πάνω της κανονικής. Περαιτέρω όμως αλλαγή στο καιρικό σκηνικό φαίνεται να αρχίσει να φαίνεται μετά τις 7 Ιανουαρίου με περάσματα χαμηλών βαρομετρικών, με βροχές και καταιγίδες σε συνδυασμό με πτώση θερμοκρασίας. Για χιόνια πάνω στο Τρόοδος-Όλυμπος από τις 8 Ιανουαρίου και μετά.

Το ανεμολογικό πεδίο για τις επόμενες 10 ημέρες παραμένει ασθενές με πολύ μικρές περιόδους τοπικά έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 4 μποφόρ αλλά κυρίως ο άνεμος έως 3 μποφόρ.

Όσο αφορά το ρίσκο βροχής μέχρι 31 Δεκεμβρίου παραμένει σε χαμηλά ποσοστά κάτω του 30% άρα δεν αναμένεται κάτι. Από 1 Ιανουαρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου όπως θα δείτε αρχίζει να ανεβαίνει αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο οποταν τοπικά θα παρατηρηθούν βροχές με πιο αυξημένο το ρίσκο στα δυτικά και ορεινά για αυτό και έχω βάλει και εικονίδιο βροχής αλλά ακόμα δεν ξεκαθάρισε εντελώς. Η κατάσταση είναι ρευστή, την παρακολουθώ και θα ενημερώνεστε μέσα από την σελίδα για το πως θα εξελιχθεί ο καιρός την επόμενη εβδομάδα.