Δεκαήμερη Καιρική Πρόβλεψη από Τρίτη 9 Ιουλίου μέχρι Πέμπτη 18 Ιουλίου

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Δεκαήμερη Καιρική Πρόβλεψη από Τρίτη 9 Ιουλίου μέχρι Πέμπτη 18 Ιουλίου-Παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών??? με πιθανότητα και αστάθεια⛈️⛈️⛈️
 
Μια περίοδος με υψηλές θερμοκρασίες πάνω της κανονικής το διάστημα Τρίτη 9 Ιουλίου μέχρι και Πέμπτη 18 Ιουλίου με μικρά σκαμπανεβάσματα αφού θερμό ρεύμα αέρα θα βρίσκεται στην περιοχή μας και θα είμαστε μεταξύ 38-42 βαθμούς στο εσωτερικό, μεταξύ 32-35 βαθμούς στα παράλια και 30-34 βαθμούς στα ορεινά αλλά πάνω στον Όλυμπο λίγο πιο κάτω από τους 30 βαθμούς. Θερμό ρεύμα με υψηλές θερμοκρασίες πάνω της κανονικής που θα έχει διάρκεια με την πιθανότητα να συνεχιστεί και μετά τις 18-19 Ιουλίου.
 
Η υγρασία σε χαμηλά έως μέτρια τα ποσοστά της σε ορεινά και εσωτερικό ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα μέτρια έως ελαφρώς υψηλά. Από Σάββατο 13 Ιουλίου σε πτώση τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό και προς ορεινά για να είναι χαμηλά ενώ στα παραθαλάσσια μέτρια έως λίγο υψηλά.
Οι καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις με αστάθεια Τρίτη μέχρι και Πέμπτη 9-11 Ιουλίου με τοπικές βροχές-καταιγίδες σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό. Τοπικού χαρακτήρα τα φαινόμενα και θα οφείλονται σε αστάθεια κατά τις μεσημβρινές ώρες.
 
Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ αλλά Σάββατο και έως μέτριο ρεύμα αέρα έως 5 μποφόρ μεσημέρι προς απόγευμα στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά που αυτό το ενισχυμένο ρεύμα αέρα παραμένει Κυριακή και Δευτέρα στα νοτιοανατολικά-ανατολικά σε περιοχές επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου.
 
Ακολουθεί βίντεο με πρόβλεψη από 7 περιοχές, Λευκωσία-Πάφος-Λεμεσός-Λάρνακα-Αγιά Νάπα-Τρόοδος και Πόλις Χρυσοχού

https://fb.watch/td3CNgqp_D/