Παρασκευή 7 Ιουλίου-Δελτίο Καιρού και Πυρκαγιάς!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουλίου-Δελτίο Καιρού και Πυρκαγιάς!!!!

Ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα βρίσκεται στην περιοχή μας με την θερμοκρασία σταθερή και να είμαστε κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.

Καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και χαμηλές νεφώσεις στο θαλάσσιο και παραθαλάσσιο χώρο του νησιού μας ενώ μεσημέρι και απόγευμα τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ορεινά. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με χαμηλές νεφώσεις στα δυτικά τμήματα.

 

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 34-36 βαθμούς στο εσωτερικό και προς Λευκωσία τοπικά έως 38 βαθμούς , έως 30 βαθμούς στα δυτικά και έως 30-31 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 25-29 βαθμούς και έως 34 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος μεσημέρι προς απόγευμα Δυτικός-Νοτιοδυτικός γενικά στο νησί που στο εσωτερικό θα γυρίζει σε Βορειοδυτικός ειδικά στα δυτικά τμήματα της Λευκωσίας. Ένταση έως 3-4 μποφόρ(ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα) αλλά στα βορειοδυτικά, νότια, νοτιοανατολικά-ανατολικά θα έχουμε πιο γεμάτο 4αρι αλλά παροδικά και έως 5 μποφόρ στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά το διάστημα 15:00-18:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.

Χαμηλά έως ελαφρώς μέτρια τα ποσοστά υγρασίας μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό έως 30% περιοχή Λευκωσίας και πιο έξω έως 40%, ελαφρώς μέτρια ποσοστά προς ημιορεινές περιοχές έως 45-50%(στα πιο ψηλά ορεινά έως 55-60%) ενώ σε παραθαλάσσια μέτρια έως ελαφρώς υψηλά ποσοστά έως 60%. Μετά τις 15:00-16:00 που πέφτει και η θερμοκρασία αυξάνεται η υγρασία με αποτέλεσμα εκείνες τις ώρες 16:00-19:00 να υπάρχει μια μικρή περαιτέρω θερμοκρασιακή δυσφορία.

Για σήμερα Παρασκευή 6 Ιουλίου σε γενικές γραμμές ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς παραμένει χαμηλός έως μέσος σε κάποιες περιοχές όπως θα δείτε και στον χάρτη πιθανοτήτων που φτάνει έως το 45%. Μέσος κίνδυνος που σημαίνει ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο.

Πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, αναμένεται να είναι μέσης δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους άρα μια γρήγορη ενημέρωση και επέμβαση θα φέρει και το σωστό αποτέλεσμα.

Σάββατο 8 Ιουλίου τοπικές βροχές στα ορεινά με μικρή ελαφρά άνοδο θερμοκρασίας ενώ Κυριακή 9 Ιουλίου μικρή πτώση θερμοκρασίας με πιθανότητα τοπικών βροχών σε ορεινά και προς εσωτερικό Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και περίπου από τις 13-14 Ιουλίου και μετά φαίνεται να μπαίνουμε σε συνθήκες καύσωνα με τα 40αρια να είναι ορατά αλλά να υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε και τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό.