Ατμοσφαιρικές διαταραχές θα συνεχίσουν να δίνουν βροχές αλλά και χιόνια κατά περιόδους-Πτώση θερμοκρασίας!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Ατμοσφαιρικές διαταραχές θα συνεχίσουν να δίνουν βροχές αλλά και χιόνια κατά περιόδους!!!

 

Άστατος καιρός και τις επόμενες ημέρες στο νησί μας μέχρι και Παρασκευή αλλά δεν αναμένεται να βρέχει συνέχεια διότι θα έχουμε και ανοίγματα με ηλιοφάνεια δηλαδή ώρες χωρίς φαινόμενα. Βροχές μέχρι Παρασκευή, κάνει μια παύση το Σάββατο 27/1 και επανέρχονται εκ νέου βροχές και χιόνια Κυριακή-Δευτέρα 28-29/1 από νέα ατμοσφαιρική διαταραχή.

Θερμοκρασιακά από Τετάρτη βράδυ μέχρι και τέλος Ιανουαρίου στον Όλυμπο σε περίπτωση βροχής αυτό θα μεταφράζετε σε χιονόπτωση. Σταδιακά από Πέμπτη και προς πλατεία Τρόοδους και Παρασκευή μέχρι Κυριακή και λίγο πιο κάτω από την πλατεία. Δεν μπορώ να πω αν θα κάνει αξιόλογη χιονόπτωση ακόμα και αυτό που σας αναφέρω είναι θερμοκρασιακά τι ευνοείτε.

Μπαίνουμε σταδιακά σε χειμωνιάτικες ημέρες και θερμοκρασιακά αφού αναμένεται να έχουμε πτώση θερμοκρασίας επιτέλους ώστε να καταλάβουμε ότι είμαστε σε χειμερινό μήνα. Ψυχρό ρεύμα αέρα επηρεάζει κεντρική, βόρεια και ανατολική Ευρώπη με την δική μας περιοχή σήμερα Τρίτη να μην επηρεάζεται ακόμα. Από αύριο Τετάρτη αρχίζει σταδιακά ψυχρό με δροσερό ρεύμα αέρα να προσεγγίζει την περιοχή μας χωρίς ακόμα να μας επηρεάζει ιδιαίτερα αλλά θα παρατηρηθεί μια πτώση θερμοκρασίας σε ορεινές περιοχές.

Όμως από Πέμπτη δροσερό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε αρκετές περιοχές του νησιού. Παρασκευή πιο κοντά μας το ψυχρό ρεύμα αέρα που θα ρίξει περαιτέρω την θερμοκρασία κάτι που συνεχίζεται Σάββατο και Κυριακή που οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρούνται μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

 

Πιο κάτω ώρες ανά επαρχία με πιο αυξημένο το ρίσκο βροχής σε διάφορες περιοχές Τρίτη και Πέμπτη 23-25 Ιανουαρίου.

Στα δυτικά σε επαρχία Πάφου 23/1 κατά την διάρκεια της ημέρας δεν φαίνεται να παρατηρούνται βροχές όμως αργά το απόγευμα και κυρίως βραδινές ώρες τοπικά θα έχει βροχές με το ρίσκο βροχής να ξεπερνά το 60% μεταξύ των ωρών 20:00-23:00. Μετά πέφτει το ρίσκο βροχής για να είναι πέραν του 40% με πολύ πιο τοπικές βροχές μεταξύ των ωρών 02:00-05:00 προς ξημέρωμα Τετάρτης 24/1. Κατά την διάρκεια της Τετάρτης δεν φαίνεται να υπάρχει αυξημένο ρίσκο βροχής με το ενδεχόμενο να μην έχει κάτι. Βροχές αργά το βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή 25 προς 26 Ιανουαρίου.

 

Στα νότια τμήματα σε επαρχία Λεμεσού 23/1 δεν φαίνεται να είναι αυξημένο το ρίσκο βροχής με ενδεχόμενο να μην έχει κάτι. Κατά την διάρκεια της Τετάρτης δεν φαίνεται να υπάρχει αυξημένο ρίσκο βροχής με το ενδεχόμενο να μην έχει κάτι. Βροχές προς ξημερώματα-πρωινές ώρες Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Στα νοτιοανατολικά τμήματα σε επαρχία Λάρνακας 23/1 δεν φαίνεται να είναι αυξημένο το ρίσκο βροχής με ενδεχόμενο να μην έχει κάτι. Για Τετάρτη ρίσκο βροχής πέραν του 50% για τοπικές βροχές μεταξύ των ωρών 15:00-18:00. Επίσης ρίσκο για λίγες τοπικές βροχές απόγευμα Πέμπτης με ρίσκο κοντά στο 45% μεταξύ των ωρών 15:00-17:00 ενώ Παρασκευή αυξάνεται το ρίσκο βροχής.

Στα νοτιοανατολικά τμήματα σε επαρχία Αμμοχώστου 23/1 δεν φαίνεται να είναι αυξημένο το ρίσκο βροχής με ενδεχόμενο να μην έχει κάτι. Κατά την διάρκεια της Τετάρτης 24/1 ένα μικρό ρίσκο πολύ τοπικά για βροχή με ρίσκο στο 35% μεσημέρι προς απόγευμα μεταξύ των ωρών 15:00-17:00. Λίγες τοπικές βροχές μεσημέρι Πέμπτης ενώ προς Παρασκευή αυξάνεται το ρίσκο βροχής.

Σε περιοχές του εσωτερικού στο κεντρικό τμήμα και προς Λευκωσία 23/1 πολύ τοπικά κάποιες βροχές νωρίς το πρωί ενώ σταδιακά θα παρατηρείται πτώση στο ρίσκο βροχής με το ενδεχόμενο να μην έχει κάτι το ιδιαίτερο από βροχή για το υπόλοιπο της Τρίτης.  Κατά την διάρκεια της Τετάρτης 24/1 τοπικές βροχές με ρίσκο στο 50-55% μεταξύ των ωρών 16:00-23:00 απόγευμα προς βράδυ. Πέμπτη 25/1 λίγες τοπικές βροχές με ρίσκο στο 30% μεταξύ των ωρών 14:00-16:00 μεσημέρι προς απόγευμα. Αυξάνεται το ρίσκο βροχής αργά το βράδυ Πέμπτης κυρίως μεσάνυχτα προς Παρασκευή 25 προς 26 Ιανουαρίου.

 

 

 

Καιρικές συνθήκες Τρίτη με αυξημένες νεφώσεις ξημερώματα και νωρίς το πρωί με πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχές ενώ μεσημέρι και απόγευμα με περισσότερη ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Όμως από νωρίς το βράδυ και μετά θα παρατηρούνται νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τα δυτικά προς ανατολικά με ενδεχόμενο τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 20 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και προς δυτικά, νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 8-14 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 7 βαθμούς) και μεταξύ 14-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ. Βόρειος άνεμος που στα δυτικά θα γυρίζει και σε Βορειοδυτικό και στα νότια σε Δυτικό-Νοτιοδυτικό.

 

 

Καιρικές συνθήκες Τετάρτη ηλιοφάνεια με νεφώσεις τοπικά και παροδικά αυξημένες. Πρωινές ώρες τοπικές βροχές στα βόρεια-βορειοδυτικά ενώ μεσημέρι και απόγευμα τοπικές βροχές σε ορεινά, ημιορεινά, εσωτερικό, ανατολικά και βόρεια. Βραδινές ώρες λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 20 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και προς δυτικά, νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Πιο τοπικά στα νότια μεταξύ 16-18 βαθμούς. Στα ορεινά 6-12 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 5 βαθμούς) και μεταξύ 12-16 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ. Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός.

 

Καιρικές συνθήκες Πέμπτη ηλιοφάνεια με νεφώσεις τοπικά και παροδικά αυξημένες. Λίγες τοπικές βροχές μεσημέρι σε ορεινά-ημιορεινά ενώ βραδινές ώρες φαίνεται πιο άστατος καιρός με βροχές σε αρκετές περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες Πέμπτη θα κυμαίνονται μεταξύ 16 έως 18 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και προς δυτικά και νότια. Στα νοτιοανατολικά-ανατολικά και βορειοδυτικά μεταξύ 18-20 βαθμών. Στα ορεινά 4-12 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 3 βαθμούς) και μεταξύ 12-16 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ. Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός.

 

Καιρικές συνθήκες Παρασκευή άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες με χιόνια στο Τρόοδος. Πέφτει η θερμοκρασία 2-3 βαθμούς σε σχέση με την Πέμπτη.