Τοπικές βροχές στα ορεινά και σταδιακή μεταφορά θερμού ρεύματος αέρα στην περιοχή μας-Χαμηλό βαρομετρικό την επόμενη εβδομάδα!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Τοπικές βροχές στα ορεινά και σταδιακή μεταφορά θερμού ρεύματος αέρα στην περιοχή μας!!

 

Υψηλές πιέσεις επηρεάζουν την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με τις καιρικές συνθήκες να είναι με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με κάποιες τοπικές βροχές στα ορεινά και λίγο πιο κάτω. Δεν υπάρχει κάποιο χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή μας και έτσι οι τοπικές βροχές στα ορεινά-ημιορεινά που παρατηρούνται και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να οφείλονται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή πιο δυτικά-νοτιοδυτικά μας στην περιοχή της Λιβύης. Ασταθές ρεύμα αέρα με διαφορά θερμοκρασίας αέρα και θάλασσας ευνοούνται αναπτύξεις νεφώσεων στην περιοχή μας.

Πέρασμα χαμηλού βαρομετρικού Δευτέρα-Τρίτη 26-27 Φεβρουαρίου. Δείχνει ότι θα επηρεαστούμε από κάποιο χαμηλό βαρομετρικό ώστε να έχουμε βροχές κατά περιόδους αλλά δεν είναι ξεκάθαρες οι λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.

Από αύριο Πέμπτη και μετά και κυρίως Παρασκευή μέχρι και Κυριακή σταδιακά θερμό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και θα είμαστε με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής. Το ανέβασμα θερμού ρεύματος αέρα προς ανατολική Μεσόγειο οφείλεται σε κατέβασμα Αυλώνα ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα από τα βόρεια γεωγραφικά πλάτη περνώντας από βορειοδυτική, δυτική και κεντρική Ευρώπη και φτάνει μέχρι και δυτική Μεσόγειο.

Ο Αυλώνας ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα κινείται ανατολικά και για αυτό την Κυριακή 25/2 φτάνουμε στο αποκορύφωμα του θερμού ρεύματος αέρα με αποτέλεσμα να είναι θερμός ο καιρός θερμοκρασιακά με πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό στους 23-24 βαθμούς και στα παράλια 20-22 βαθμούς.

Από Δευτέρα 26/2 η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση επειδή δροσερό ρεύμα αέρα θα εκτοπίσει πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα με την πτώση της θερμοκρασίας να συνεχίζεται και την Τρίτη 27/2 για να είμαστε εκεί στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές. Πιθανόν αυτή η πτώση να είναι σύντομη διότι θερμό ρεύμα αέρα φαίνεται να μας έρχεται και πάλι μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Καιρικές συνθήκες Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια με τοπικές χαμηλές νεφώσεις στα παραθαλάσσια θα ξεκινήσει η ημέρα ενώ μεσημέρι και απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, προς εσωτερικό και ανατολικά.  Πιθανότητα τοπικών περιορισμένων βροχών στα ορεινά και βόρεια  μεσημέρι προς απόγευμα. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες τοπικές χαμηλές νεφώσεις στα παραθαλάσσια.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 20 βαθμούς στο εσωτερικό και προς παράλιες περιοχές. Πιο τοπικά ανατολικά της Λευκωσίας μεταξύ 20-22 βαθμούς. Στα ορεινά 8-14 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 6 βαθμούς) και μεταξύ 14-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές ρεύμα αέρα έως 3 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-18:00. Βόρειος-Βορειοδυτικός στα βόρεια και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός στα δυτικά και Νοτιοδυτικός σε νότιες-νοτιοανατολικές περιοχές και Νότιος-Νοτιοανατολικός σε ανατολικές περιοχές. Ξημερώματα και πρωινές ώρες διαφόρων διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες διαφόρων διευθύνσεων 2-3 μποφόρ.

 

 

Καιρικές συνθήκες Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα ενώ μεσημέρι και απόγευμα θα παρατηρούνται περισσότερες νεφώσεις κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ στα ορεινά θα παρατηρούνται και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 18-20 προς παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 8-15 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 7 βαθμούς) και μεταξύ 15-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές ρεύμα αέρα έως 3 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-18:00. Παροδικά στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 4 μποφόρ. Βόρειος-Βορειοδυτικός στα βόρεια-βορειοδυτικά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού ενώ στις υπόλοιπες νοτιοδυτικές, νότιες, νοτιοανατολικές και ανατολικές περιοχές του νησιού Νότιος-Νοτιοανατολικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες διαφόρων διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες Βόρειος-Βορειοανατολικός 2-3 μποφόρ αλλά στα ανατολικά παροδικά και έως 4 μποφόρ.

 

 

Καιρικές συνθήκες Σάββατο 24 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα με ηλιοφάνεια ενώ πάνω στα ορεινά και προς νότια νεφώσεις που θα είναι πιο αυξημένες στα ορεινά με κάποια πιθανότητα τοπικής και περιορισμένης βροχής στα ορεινά. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 20 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό και παράλιες περιοχές αλλά τοπικά στα νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά μεταξύ 18-20 βαθμούς. Στα ορεινά 10-17 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 9 βαθμούς) και μεταξύ 17-20 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές ρεύμα αέρα έως 3 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-18:00. Παροδικά στα δυτικά, νότια και ανατολικά έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 4 μποφόρ. Βόρειος-Βορειοανατολικός ενώ στις νοτιοδυτικές και νότιες περιοχές του νησιού Δυτικός-Νοτιοδυτικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες Βόρειος-Βορειοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ ενώ στα ανατολικά έως και 4 μποφόρ. Βραδινές ώρες Βόρειος-Βορειοδυτικός 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια παροδικά και έως 4 μποφόρ.