Μεταφορά θερμού ρεύματος αέρα και σκόνης στην ατμόσφαιρα-Αλλάζει μερικώς μετά τις 14 Μαρτίου!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Μεταφορά θερμού ρεύματος αέρα και σκόνης στην ατμόσφαιρα-Αλλάζει μερικώς μετά τις 14 Μαρτίου!!!

Ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα επηρεάζει βορειοδυτική, δυτική και κεντρική Ευρώπη και επεκτείνεται και προς δυτικο-κεντρική Μεσόγειο. Αυτό το ρεύμα αέρα ψυχρό-δροσερό κινείται ανατολικά φτάνει έως Βαλκάνια και γενικώς μέχρι και βόρεια της Κύπρου χωρίς να μπορεί να φτάσει στην περιοχή μας. Αντιθέτως εμείς θα αρχίσουμε να επηρεαζόμαστε από θερμό ρεύμα αέρα που ανηφορίζει προς Μεσόγειο και αναμένεται να επεκταθεί και σε ανατολική Μεσόγειο με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και αν φτάνει στο αποκορύφωμα του την Τετάρτη 13 Μαρτίου με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής.

Από Πέμπτη 14 Μαρτίου και μετά εκτοπίζεται αυτό το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να είμαστε κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές. Περίπου οι μέγιστες τις ημέρες 14-18 Μαρτίου θα κυμαίνονται στους 21-23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19-22 βαθμούς στα παράλια και 10-16 βαθμούς στα ορεινά.

Από θέμα βροχών χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεάζουν περιοχές βορειοδυτικής, κεντρικής Ευρώπης αλλά και κεντρικής Μεσογείου(Ιταλία-Ελλάδα) με βροχές και καταιγίδες χωρίς να λείπουν και λασποβροχές αφού αναμένεται και μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μέχρι και Πέμπτη 14 Μαρτίου δεν προσεγγίζει τη περιοχή μας κάποια ατμοσφαιρική διαταραχή. Από Παρασκευή 15 Μαρτίου μέχρι και Κυριακή 17 Μαρτίου ασθενής χαμηλή πίεση και αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να κινηθούν από τα δυτικά προς ανατολικά με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές. Μέχρι στιγμής αυτό που θα πω είναι τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα(που ίσως να μην επηρεαστεί όλο το νησί) ελαφράς έως μέτριας έντασης χωρίς κάτι ακραίο αλλά και ενδεχομένως όχι κάτι το ιδιαίτερο και αξιόλογο. Άρα μέχρι να ξεκαθαρίσει πιο καλά για το διάστημα 15-18 Μαρτίου που αφορά το 3 ήμερο της Καθαρής Δευτέρας περιμένετε 1-2 ημέρες και θα σας ενημερώσω.

Στην ατμόσφαιρα από Τετάρτη 13 Μαρτίου θα αρχίσει να μας επηρεάζει που θα είναι πιο αυξημένη κυρίως πέραν των 600-700 μέτρων υψόμετρο ενώ σε επιφάνεια ναι θα έχει αλλά όχι σε αυξημένα ποσοστά.

 

 

Καιρικές συνθήκες Δευτέρα 11 Μαρτίου με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες τοπικές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού με κάποιες νεφώσεις σε δυτικές και νότιες ορεινές-ημιορεινές περιοχές. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες πολύ τοπικές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 20 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό(πιο τοπικά έως 23 βαθμούς) και νότια-νοτιοανατολικά και μεταξύ 18-20 βαθμούς στα δυτικά και πολύ τοπικά στα ανατολικά τμήματα. Στα ορεινά 10-16 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 8 βαθμούς) και μεταξύ 16-20 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ. Κυρίως έως 3 μποφόρ αλλά μεταξύ των ωρών 14:00-17:00 μικρές περιόδους έως 4 μποφόρ τοπικά στα νοτιοανατολικά. Δυτικός-Βόρειος στα βόρεια, βορειοδυτικά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ξημερώματα και πρωινές ώρες διαφόρων διευθύνσεων έως 2 μποφόρ με μικρές περιόδους έως 3 μποφόρ στα βόρεια και ανατολικά. Βραδινές ώρες διαφόρων διευθύνσεων έως 2 μποφόρ με μικρές περιόδους έως 3 μποφόρ στα βόρεια και ανατολικά-νοτιοανατολικά.

 

 

Καιρικές συνθήκες Τρίτη 12 Μαρτίου με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα συνεχίζει να επικρατεί ηλιοφάνεια. Βραδινές ώρες με λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σκόνη.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 22 έως 24 βαθμούς στο εσωτερικό και νοτιοανατολικά και μεταξύ 20-22 βαθμούς στα δυτικά-νότια και ανατολικά τμήματα. Στα ορεινά 13-18 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 11 βαθμούς) και μεταξύ 18-21 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 10:00-17:00. Ανατολικός-Βορειοανατολικός στα βόρεια-βορειοδυτικά, εσωτερικό και ανατολικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Ανατολικός-Νοτιοανατολικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, ανατολικά και νότια παραθαλάσσια κυρίως και έως 4 μποφόρ.

 

Καιρικές συνθήκες Τετάρτη 13 Μαρτίου με ηλιοφάνεια νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 22 έως 24 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 24-26 βαθμούς και μεταξύ 20-24 βαθμούς προς παράλια τμήματα του νησιού. Στα ορεινά 14-20 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 12 βαθμούς) και μεταξύ 16-19 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ. Βορειοανατολικός-Νοτιοανατολικός αλλά στα δυτικά θα είναι Βορειοδυτικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός  2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, ανατολικά και νότια έως 4 μποφόρ ενώ στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα(Ριζοκάρπασο) έως 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός έως 3 μποφόρ.