Υψηλές θερμοκρασίες πέραν των 24 βαθμών απουσία βροχών μέχρι Τετάρτη-Σε πτώση η θερμοκρασία από Πέμπτη!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Υψηλές θερμοκρασίες απουσία βροχών μέχρι Τετάρτη-Σε πτώση η θερμοκρασία από Πέμπτη!!

Ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα επηρεάζει βορειοδυτική, δυτική και κεντρική Ευρώπη και επεκτείνεται και προς δυτικο-κεντρική Μεσόγειο. Αυτό το ρεύμα αέρα ψυχρό-δροσερό κινείται ανατολικά φτάνει έως Βαλκάνια και Ελλάδα και γενικώς μέχρι και βόρεια της Κύπρου χωρίς να μπορεί να φτάσει στην περιοχή μας. Αντιθέτως εμείς θα αρχίσουμε να επηρεαζόμαστε από θερμό ρεύμα αέρα που ανηφορίζει προς Μεσόγειο και αναμένεται να επεκταθεί και σε ανατολική Μεσόγειο με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και αν φτάνει στο αποκορύφωμα του την Τετάρτη 13 Μαρτίου με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής.

Από Πέμπτη 14 Μαρτίου και μετά εκτοπίζεται αυτό το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να είμαστε κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές. Περίπου οι μέγιστες τις ημέρες 15-18 Μαρτίου θα κυμαίνονται στους 21-23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19-22 βαθμούς στα παράλια και 10-16 βαθμούς στα ορεινά.

Από θέμα βροχών χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεάζουν περιοχές βορειοδυτικής, κεντρικής Ευρώπης αλλά και κεντρικής Μεσογείου(Ιταλία-Ελλάδα) με βροχές και καταιγίδες χωρίς να λείπουν και λασποβροχές αφού αναμένεται και μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μέχρι και Πέμπτη 14 Μαρτίου δεν προσεγγίζει τη περιοχή μας κάποια ατμοσφαιρική διαταραχή.

Από Παρασκευή 15 Μαρτίου μέχρι και Κυριακή 17 Μαρτίου ασθενής χαμηλή πίεση και αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να κινηθούν από τα δυτικά προς ανατολικά με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές. Μέχρι στιγμής αυτό που θα πω είναι τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα ελαφράς έως μέτριας έντασης χωρίς κάτι ακραίο αλλά και ενδεχομένως όχι κάτι το ιδιαίτερο και αξιόλογο. Φαίνεται ότι όπως κινείται στην περιοχή μας η αποκομμένη λίμνη εξασθενεί για αυτό και δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο να μας απασχολεί από θέμα βροχών. Μέχρι να ξεκαθαρίσει πιο καλά για το διάστημα 15-18 Μαρτίου που αφορά το 3 ήμερο της Καθαρής Δευτέρας περιμένετε ακόμα ένα 24ωρο και θα σας ενημερώσω. Κάποιες αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα είναι να μην έχει κάτι στις 17 Μαρτίου ενώ κάποιες βροχές την Καθαρή Δευτέρα να είναι μετά τις 15:00-16:00.

Στην ατμόσφαιρα από Τετάρτη 13 Μαρτίου θα αρχίσει να μας επηρεάζει που θα είναι πιο αυξημένη κυρίως πέραν των 600-700 μέτρων υψόμετρο ενώ σε επιφάνεια ναι θα έχει αλλά όχι σε αυξημένα ποσοστά.

 

Καιρικές συνθήκες Τρίτη 12 Μαρτίου με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα συνεχίζει να επικρατεί ηλιοφάνεια. Βραδινές ώρες με λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 22 έως 24 βαθμούς στο εσωτερικό και νοτιοανατολικά και μεταξύ 20-22 βαθμούς στα δυτικά-νότια και ανατολικά τμήματα. Στα ορεινά 13-18 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 11 βαθμούς) και μεταξύ 18-21 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 10:00-17:00. Ανατολικός-Βορειοανατολικός στα βόρεια-βορειοδυτικά, εσωτερικό και ανατολικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Ανατολικός-Νοτιοανατολικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, ανατολικά και νότια παραθαλάσσια κυρίως και έως 4 μποφόρ.

 

Καιρικές συνθήκες Τετάρτη 13 Μαρτίου με ηλιοφάνεια και νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες ενώ πιο τοπικά νεφώσεις και στη μέση ατμόσφαιρα. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 22 έως 24 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 24-26 βαθμούς και μεταξύ 22-24 βαθμούς προς νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και μεταξύ 20-22 βαθμούς στα δυτικά και ανατολικά τμήματα. Στα ορεινά 14-20 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 12-13 βαθμούς) και μεταξύ 20-22 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-18:00. Βορειοανατολικός-Νοτιοανατολικός αλλά στα δυτικά θα είναι Δυτικός-Βορειοδυτικός και στα νότια Δυτικός-Νοτιοδυτικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός  2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια και ανατολικά έως 4 μποφόρ ενώ στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα(Ριζοκάρπασο) έως 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός έως 3 μποφόρ.

 

 

Καιρικές συνθήκες Πέμπτη 14 Μαρτίου με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις χαμηλού ύψους στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα ξεκινήσει η ημέρα. Μεσημέρι και απόγευμα με νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα αλλά και χαμηλού ύψους που θα είναι πιο αυξημένες από ορεινά προς εσωτερικό και ανατολικά με κάποιο ενδεχόμενο πολύ τοπικά και περιορισμένα να πέσουν ελαφρές έως μέτριας έντασης βροχές-λασποβροχές σε ορεινά και εσωτερικό αλλά δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο και αξιόλογο. Βραδινές ώρες με τοπικές διάσπαρτες νεφώσεις.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 20 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 22-24 βαθμούς. Μεταξύ 20-22 βαθμούς προς νότια, ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού αλλά στα δυτικά μεταξύ 18-20 βαθμούς. Στα ορεινά 12-18 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 9-10 βαθμούς) και μεταξύ 18-20 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ. Βορειοανατολικός-Νοτιοανατολικός αλλά στα δυτικά θα είναι Βορειοδυτικός. Ξημερώματα και πρωινές ώρες διαφόρων διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός έως 3 μποφόρ και στα δυτικά-βόρεια παροδικά έως 4 μποφόρ.