Ενισχυμένο ρεύμα αέρα με τοπικές βροχές αστάθειας-Πτώση θερμοκρασίας!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Ενισχυμένο ρεύμα αέρα με τοπικές βροχές αστάθειας-Πτώση θερμοκρασίας!!

Χωρίς ιδιαίτερα συστήματα για βροχές φαίνεται να είναι ο καιρός μας τις επόμενες 5 ημέρες. Κάποια αστάθεια θα παραμείνει μέχρι και αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου με τοπικού χαρακτήρα βροχές και όχι κάτι το εκτεταμένο ενώ σταδιακά από Παρασκευή και μετά θα αρχίσει να εξασθενεί με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά και το ρίσκο βροχής. Δυστυχώς φέτος ο καιρός μέχρι στιγμής δεν μας έφερε καλά και οργανωμένα συστήματα για αυτό και οι ποσότητες βροχής δεν είναι πολλές σε γενικές γραμμές.

Δεν θα επηρεαζόμαστε από θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση τις επόμενες ημέρες και να είμαστε σε κανονικές έως και λίγο κάτω της κανονικής θερμοκρασιακές τιμές μέχρι και Κυριακή 24 Μαρτίου. Αυλώνας ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα κατηφορίζει από τα βόρεια διασχίζοντας τα Βαλκάνια και εκτείνεται μέχρι και τον Ελλαδικό χώρο. Αυτός ο Αυλώνας απλώνεται ανατολικά με αποτέλεσμα να αρχίσει να επηρεάζει την Παρασκευή και Σάββατο χωρίς όμως να επικρατεί ψυχρός καιρός. Από Κυριακή θα αρχίσει να υποχωρεί βορειοανατολικά και φεύγει από την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την επόμενη εβδομάδα από 25 Μαρτίου και μετά ανέβασμα θερμού ρεύματος αέρα με άνοδο θερμοκρασίας.

 

Καιρικές συνθήκες Πέμπτη 21 Μαρτίου ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πρωινές ώρες με κάποιο ενδεχόμενο τοπικού χαρακτήρα βροχή προς ξημερώματα στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Μεσημέρι με απόγευμα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με κάποιο ενδεχόμενο τοπικού χαρακτήρα βροχές ορεινά και βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα. Βραδινές ώρες με τοπικές νεφώσεις και ενδεχόμενο τοπικού χαρακτήρα βροχές στα βόρεια τμήματα.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 18-20 βαθμούς προς παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 8-15 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 7 βαθμούς) και μεταξύ 15-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ ενώ στα βόρεια και νότια-νοτιοανατολικά πιο ενισχυμένο το ρεύμα αέρα έως μέτριο στα 5 μποφόρ και μέσα στο θαλάσσιο χώρο και έως 6 μποφόρ. Δυτικό-Βορειοδυτικό ρεύμα αέρα αλλά στα πολύ νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια Δυτικός-Νοτιοδυτικός. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός 3 έως 4 μποφόρ.

 

Καιρικές συνθήκες Παρασκευή 22 Μαρτίου ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά περιόδους σε μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πιο αυξημένες τοπικά μεσημέρι και απόγευμα. Για βροχή δεν φαίνεται κάτι για να αναφέρω. Αν θα κάνει κάτι θα είναι πολύ περιορισμένο και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Βραδινές ώρες με νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Μέγιστες θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή εκτός από τοπικά μικρά σκαμπανεβάσματα και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό και προς παράλιες περιοχές αλλά στα δυτικά και ανατολικά παράλια μεταξύ 18-20 βαθμούς. Στα ορεινά 8-15 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 6 βαθμούς) και μεταξύ 15-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ(στις περισσότερες περιοχές 4 μποφόρ) ενώ στα βόρεια-βορειοανατολικά και δυτικά και νότια πιο ενισχυμένο το ρεύμα αέρα έως μέτριο στα 5 μποφόρ και μέσα στο νότιο θαλάσσιο χώρο και έως 6 μποφόρ. Δυτικό-Βορειοδυτικό ρεύμα αέρα αλλά στα πολύ νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια Δυτικός-Νοτιοδυτικός. Βραδινές ώρες Βόρειος-Βορειοδυτικός 3 έως 4 μποφόρ.

 

Καιρικές συνθήκες Σάββατο 23 Μαρτίου λίγη ηλιοφάνεια ενώ θα κυριαρχήσουν οι νεφώσεις σε μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και στα ορεινά και χαμηλού ύψους παροδικά αυξημένες. Βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις σε μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα κυμαίνονται μεταξύ 17 έως 20 βαθμούς στο εσωτερικό και προς παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 7-14 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 5 βαθμούς) και μεταξύ 14-17 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Άνεμος ασθενές ρεύμα αέρα έως 3 μποφόρ με πολύ μικρές περιόδους και τοπικά έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 4 μποφόρ. Βορειοανατολικός έως Νότιος-Νοτιοανατολικός. Βραδινές ώρες Ανατολικός-Βορειοανατολικός 2-3 μποφόρ.