Ελαφρώς θερμό ρεύμα και υψηλές θερμοκρασίες-Αστάθεια με τοπικές βροχές, καταιγίδες-Ενισχύεται ο άνεμος!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Αναλυτικό Δελτίο Καιρού μέχρι Παρασκευή 12 Ιουλίου-Ελαφρώς θερμό ρεύμα και υψηλές θερμοκρασίες-Αστάθεια με τοπικές βροχές, καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό με σημαντική ενίσχυση του ανέμου Παρασκευή και Σάββατο!!!

 

Αν και θα έχουμε και υψηλές θερμοκρασίες λίγο πάνω της κανονικής χωρίς κάτι έντονο ή ακραίο μεσημέρι προς απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό βροχές, καταιγίδες με ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζόπτωση.

 

Τετάρτη 10 Ιουλίου

Θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας αλλά πιο εξασθενημένο με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση για να είμαστε λίγο πάνω της κανονικής.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση τοπικά αυξημένη. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα αλλά και εσωτερικό με το ενδεχόμενο τοπικού χαρακτήρα βροχή-καταιγίδα. Σε καταιγίδα θα παρατηρείται χαλαζόπτωση και ηλεκτρική δραστηριότητα χωρίς να αποκλείεται και ισχυρή εκδήλωση καταιγίδας. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά πιο αργά κατά τα μεσάνυχτα χαμηλή νέφωση σε νοτιοδυτικά παραθαλάσσια τμήματα.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα είμαστε λίγο πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νοτιοανατολικά τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς.

Μικρή αύξηση στα ποσοστά υγρασίας και θα είναι σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό χαμηλά έως μέτρια ενώ προς παραθαλάσσιες περιοχές μέτρια έως υψηλά.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Βόρειος-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-19:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ.

Μέσος έως υψηλός ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς για Τετάρτη 10 Ιουλίου για αυτό να είμαστε προσεχτικοί σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου

Ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε κάποιες περιοχές για να είμαστε λίγο πάνω της κανονικής.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση πιο αυξημένη στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα σε επαρχία Αμμοχώστου-Λάρνακας. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα προς εσωτερικό και βόρεια-βορειοανατολικά με εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα βροχές-καταιγίδες. Στα νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα παροδική χαμηλή νέφωση. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγη τοπική χαμηλή νέφωση σε δυτικά παραθαλάσσια τμήματα.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα είμαστε λίγο πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-38 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 38-40 βαθμούς και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νοτιοανατολικά τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς.

Μικρή αύξηση στα ποσοστά υγρασίας και θα είναι σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό χαμηλά έως μέτρια ενώ προς παραθαλάσσιες περιοχές μέτρια έως υψηλά.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στις στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 15:00-21:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ.

 

Παρασκευή 12 Ιουλίου

Ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή για να είμαστε λίγο πάνω της κανονικής. Όμως λίγο πιο θερμό ρεύμα αέρα μεταφέρεται στα ανατολικά και νότια-νοτιοανατολικά με την θερμοκρασία στις εκεί περιοχές να παρουσιάζει και κάποια μικρή άνοδο.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση πιο αυξημένη στα δυτικά και νότια σε επαρχία Πάφου-Λεμεσού. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα προς εσωτερικό και βόρεια-βορειοανατολικά με εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα βροχές-καταιγίδες. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή εκτός από κάποια μικρή άνοδο στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα και θα είμαστε λίγο πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-38 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 38-40 βαθμούς και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς.

Μικρή πτώση στα ποσοστά υγρασίας και θα είναι σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό χαμηλά ενώ προς νότιες-νοτιοανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές μέτρια αλλά στα δυτικά-βορειοδυτικά έως υψηλά.

Δυτικός-Βορειοδυτικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα νότια και έως 4 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός στα δυτικά και Δυτικός-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-20:00 αλλά στα βορειοδυτικά, νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά και έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-18:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, νότια και προς νοτιοανατολικά παροδικά και έως 4 μποφόρ.

 

Για μετά τις 12 Ιουλίου δείτε την δεκαήμερη πρόβλεψη μέχρι 18 Ιουλίου στην κατηγορία δεκαήμερη πρόβλεψη: https://www.wfcyp.com/index.php/dekaimeri-provlepsi