Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας-Αστάθεια με τοπικές βροχές, καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό-Πολλά τα μποφόρ Σάββατο!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Αναλυτικό Δελτίο Καιρού μέχρι Σάββατο 13 Ιουλίου-Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας-Αστάθεια με τοπικές βροχές, καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό-Πολλά τα μποφόρ Σάββατο!!!

Και αύριο Πέμπτη ασταθής η ατμόσφαιρα μεσημέρι προς απόγευμα και θα παρατηρούνται τοπικά σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό βροχές, καταιγίδες με ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζόπτωση. Τοπικά τα φαινόμενα χωρίς να επηρεάζεται όλο το νησί μας. Θερμική αστάθεια λόγω αποκομμένης λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα βορειοδυτικά της Κύπρου σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια.

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου

Ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε κάποιες περιοχές για να είμαστε λίγο πάνω της κανονικής. Αστάθεια στην ατμόσφαιρα.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση πιο αυξημένη στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα σε επαρχία Αμμοχώστου-Λάρνακας. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα προς εσωτερικό και βόρεια-βορειοανατολικά με εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα βροχές-καταιγίδες.  Σε καταιγίδα θα παρατηρείται χαλαζόπτωση και ηλεκτρική δραστηριότητα. Στα νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα παροδική χαμηλή νέφωση. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγη τοπική χαμηλή νέφωση σε δυτικά παραθαλάσσια τμήματα. Με βάση τον χάρτη με τις πιθανές περιοχές δεν σημαίνει ότι μπορεί να βρέξει σε όλες τις περιοχές στο μπλε πλαίσιο αλλά θα είναι τοπικά.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα είμαστε λίγο πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-38 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 38-40 βαθμούς και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νοτιοανατολικά τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς.

Μικρή αύξηση στα ποσοστά υγρασίας και θα είναι σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό χαμηλά έως μέτρια ενώ προς παραθαλάσσιες περιοχές μέτρια έως υψηλά.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στις στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 15:00-21:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ.

Μέσος έως υψηλός ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς για Πέμπτη 11 Ιουλίου για αυτό να είμαστε προσεχτικοί σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Είχαμε και βροχές σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό για αυτό ρίχνω κάπως τον κίνδυνο στις εκεί περιοχές σε μέτριο επίπεδο κινδύνου.

 

Παρασκευή 12 Ιουλίου

Ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή για να είμαστε λίγο πάνω της κανονικής. Όμως λίγο πιο θερμό ρεύμα αέρα μεταφέρεται στα ανατολικά και νότια-νοτιοανατολικά με την θερμοκρασία στις εκεί περιοχές να παρουσιάζει και κάποια μικρή άνοδο. Αστάθεια στην ατμόσφαιρα.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση πιο αυξημένη στα δυτικά και νότια σε επαρχία Πάφου-Λεμεσού. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα προς εσωτερικό και βόρεια-βορειοανατολικά με εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα βροχές-καταιγίδες. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή εκτός από κάποια μικρή άνοδο στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα και θα είμαστε λίγο πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-38 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 38-40 βαθμούς και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς.

Μικρή πτώση στα ποσοστά υγρασίας και θα είναι σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό χαμηλά ενώ προς νότιες-νοτιοανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές μέτρια αλλά στα δυτικά-βορειοδυτικά έως υψηλά.

Δυτικός-Βορειοδυτικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα νότια και έως 4 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός στα δυτικά και Δυτικός-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-20:00 αλλά στα βορειοδυτικά, νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά και έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-18:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, νότια και προς νοτιοανατολικά παροδικά και έως 4 μποφόρ.

 

Σάββατο 13 Ιουλίου

Όχι και ιδιαίτερα θερμό ρεύμα αέρα αλλά ελαφρώς δροσερό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση για να είμαστε κοντά στις κανονικές.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση πιο αυξημένη στα δυτικά σε επαρχία Πάφου αλλά και βόρεια-βορειοανατολικά. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα προς εσωτερικό με εκδήλωση τοπικού περιορισμένου χαρακτήρα βροχές-καταιγίδα σε ορεινά-ημιορεινά. Στα δυτικά παραθαλάσσια θα συνεχίσει τοπικά χαμηλή νέφωση. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα είμαστε κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 32-36 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 36-38 βαθμούς και μεταξύ 30-32 βαθμούς στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά τοπικά μεταξύ 32-34 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 26-30 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς.

Μικρή αύξηση στα ποσοστά υγρασίας σε παραθαλάσσιες περιοχές για να είναι μέτρια έως υψηλά ενώ σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή και θα είναι χαμηλά έως μέτρια.

Δυτικός-Βορειοδυτικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βορειοδυτικά και νότια έως 4 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός στα δυτικά και Δυτικός-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-21:00 αλλά στα βορειοδυτικά, νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά και έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-19:00. Όμως τοπικά στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και ανατολικά και έως ισχυρό ρεύμα αέρα στα 6 μποφόρ μεταξύ των ωρών 15:00-19:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, νότια και προς νοτιοανατολικά παροδικά και έως 4 μποφόρ.