Σε πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου οι ριπές ανέμων την Κυριακή!!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου οι ριπές ανέμων!!!

 

Ισχυρό πεδίο χαμηλών πιέσεων αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το πεδίο ανέμων και τα μποφόρ να είναι μεταξύ 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως και 7 μποφόρ με το επίπεδο κινδύνου να είναι στο κίτρινο επίπεδο. Θα πνέει σχεδόν μέτριο έως σχεδόν θυελλώδης ρεύμα αέρα. Όμως οι ριπές ανέμου θα είναι πιο ενισχυμένες αγγίζοντας τα 8-9 μποφόρ αλλά και πιο τοπικά σε ψηλά ορεινά και όχι μόνο θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ για αυτό και θα είμαστε σε πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου. Θυελλώδης έως πολύ θυελλώδης ριπές ανέμων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή μεταξύ των ωρών 10:00-18:00. 

Ριπαίος άνεμος χαρακτηρίζεται ο άνεμος του οποίου η ένταση μεταβάλλεται απότομα και παροδικά. Είναι ολιγόλεπτης διάρκειας, επαναλαμβανόμενος κατά μικρά χρονικά διαστήματα). Με τέτοιες εντάσεις ανέμων ο καιρός καθίσταται επικίνδυνος δημιουργώντας προβλήματα.

 

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
    • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
    •  Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
    •  Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
    •  Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).